מה למשרד העוסק במקרקעין ולעריכת צוואות וייפוי כוח מתמשך?

אחד הנושאים המרכזיים בהם עוסקות צוואות או ייפוי כוח מתמשך הוא נכסי הנדל”ן המשפחתיים. לנושאים אלו יש היבטי מיסוי מורכבים והם דורשים גם הבנה במצבו המשפטי של הנכס, שכן לפעמים הורים מורישים לילדיהם דירה שבמכירתה יכולה להתגלות כנטל כלכלי כבד עקב היטלים ומיסים שנצברו עליה ברבות השנים. 

ישנן סוגיות רבות שעולות בתהליך כתיבת צוואה: כך לדוגמה הורים רבים מתלבטים בסוגיה של הורשה בעודם בחיים, אך לרישום הדירה על שם הילדים בעודכם בחיים יש השלכות מיסוי אחרות מאשר ציווי בירושה כי היא תעבור לחזקתם. 

כאשר מדובר בכתיבת ייפוי כוח מתמשך, חשוב להבין מה מצבם של הנכסים ואיזה טיפול נדרש בהם במקרה בו חס וחלילה אדם נכנס למצב שבו לא יהיה מסוגל לטפל בהם ולקחת החלטות בנוגע אליהם. 

תארו לעצמכם מצב שבו בעלים של קרקע שנמצאת בהסכם קומבינציה נכנס חלילה למצב שבו הוא אינו מתפקד או כשיר לקבל החלטות. אם לאורך תקופה זו המשפחה נדרשת לחלוט את הערבויות או לקבל החלטות בפרוייקט, ללא ייפוי כוח מתמשך היא לא תוכל לבצע זאת. אם לא ימונה מחליט לפרויקט, הויכוחים בין בני המשפחה עוד עלולים להוביל למצב שבו במקום להקים פרויקט מצליח הם יגיעו לכדי תביעת פירוק שיתוף.

 

עורך דין נדל”ן ומיסוי מקרקעין יידע כיצד להקיף את כל הנושאים המהותיים ולאפשר למשפחה להמשיך בפרוייקט ולשמור על היציבות הכלכלית גם דרך המצב הטראגי אליו נקלעה. 

בנוסף, כמו בעסקת מכר, גם עריכת צוואה ויפוי כח מתמשך, דורשים את היכולת להקשיב ללקוח, להבין את רצונותיו ולהכיל את הרגשות הרבים והמגוונים העולים בהליכים אלו. לכן, אני מאמינה כי ההתמקצעות שלנו במקרקעין לחלוטין יכולה ובאה לביטוי בעריכת מסמכים אלו לצד העמקה והתמקצעות בחוק ובפסיקה הרלוונטית לעריכתם. 

פס מוזהב

עוד על צוואות, ירושות ועל ייפוי כוח מתמשך בבלוג

בבלוג שלנו ישנם מאמרים ותשובות לשאלות נפוצות בנושאי צוואה, ירושה, יפוי כח מתמשך ומיסוי ירושה:  מה ההבדל בין צוואה הדדית לבין צוואה אישית ומתי כדאי לערוך כל אחת מהן? למה כדאי לערוך צוואה? מה זה ייפוי כח מתמשך? מהו הסכם חלוקת עזבון? מה המס על מכירת דירת ירושה? ועוד.

הסכם חלוקת עיזבון

הסכם בין יורשים ירשתי במשותף עם יורשים נוספים נכס. מה הדרך המומלצת לפעול? מהו הסכם חלוקת עיזבון? אתם מספר יורשים וירשתם מספר נכסים כך שלכל

קרא עוד »
דירת ירושה וצוואה

מדוע כדאי לערוך צוואה?

חוק הירושה קובע כי יורשיו של המנוח על-פי דין, כדלקמן: מי שהיה במות המוריש בן-זוגו ילדי המוריש וצאצאיהם (נכדיו של המוריש) הוריו וצאצאיהם (אחיו של

קרא עוד »

מה ההבדל בין הצוואה ההדדית לבין צוואה אישית שכל אחד עורך לעצמו? האם כדאי לערוך צוואה הדדית או שמא עדיף להם דווקא לערוך צוואה אישית פרטנית כל אחד?

למי מתאימה: מתאימה למי שרוצה להטיב עם בן הזוג הנותר בחיים אבל גם להבטיח שבסופו של יום העיזבון המשותף יעבור לצד ג’ מוסכם (צאצאים או

קרא עוד »